top of page

paviljon zpe

javni objekt 
paviljon zelene prestolnice evrope 2016
tip: javni objekt 
naročnik: Riko d.o.o. 
leto projekta: 2015
lokacija: mobilna enota 
površina: 60m2 
etaže: pritličje 
konstrukcija: leseni skelet 
fasada: lesena prezračevana 
faza: izvedeno  

 

projektantska skupina: 

prof. Janez Koželj u.d.i.a., Tina Rupar Kobe u.d.i.a., Blaž Rupar u.d.i.a., Črt Jaklič abs. arh.

 

soavtor interier: mag. Tadej Glažar izr. prof. , Luka Lučičnik llstol

izvajalec: Riko hiše d.o.o.

foto interier: Blaž Jamšek

foto: Miran Kambič

film: Riko d.o.o.

Preprosta in že znana ideja pragmatične uporabe t.i. kontejnerjev za javne prireditve, je bila pri zasnovi paviljona Ljubljana Zelena prestolnica Evrope interpretirana na drugačen način!

Ideja trajnostnega razvoja mesta se v paviljonu ne kaže samo v uporabi okolju prijaznih materialov. Zasnova celote je zavestno sestavljena iz elementov, ki se bodo po zaključku tega leta smiselno uporabili na drugih delih mesta. S tem bodo tudi v prihodnosti prispevali k uporabnosti mesta.

S premišljeno zložbo teh elementov smo ustvarili trg na trgu in vmesno ulico, ki s svojo ožino vabi obiskovalce k obisku in s tem k spoznavanju dosežkov mesta in njegovi nadaljni viziji.

Fasada objekta, pragmatično obarvana v barve Ljubljane nima samo osnovne vloge zaščite objekta pred vremenskimi vplivi. Je tudi prezentacijski pano, ki poudarja dosežek mesta. Grafika le te sloni na abstrakciji napisa prestolnice. Mimoidoče vstavi in jih opomni na dogodek.

Interier objektov je opremljen s sodobnim modularnim pohištvom, ki se na relativno mali površini enostavno prilagaja vsem predvidenim dogodkom.

 

Skratka! Na drugačen način interpretirano načelo 3R (reduce, reuse, recycle).

bottom of page